Eigenschappen
Bereidingstijd: 10 min
Menugang: Lunch
Bereidingswijze: Rauw
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1 bosje radijs (ca. 8-10 stuks)
- 100 g magere kwark
- 1 hardgekookt ei
- 1 halve ui
- 4 sneetjes geroosterd brood
- 1 eetlepel fijngeknipte peterselie of bieslook
- peper
- zout
Bereidingswijze
Was de radijsjes en snij een plakje van de onder- en bovenkant. Snij deradijsjes in plakjes. Snipper het stukje ui fijn. Pel het hardgekookte ei ensnij het in stukjes. Schep in een kom de radijsjes, ei, peterselie, ui, zout,peper door de kwark. Verdeel het mengsel over de sneetjes brood en snij dezevoorzichtig schuin door midden. Garneer eventueel met nog wat fijngekniptepeterselie of bieslook.
Per persoon ongeveer 50 g groenten
Allergie informatie: bevat ei, bevat gluten, bevat lactose(kwark)
Geschikt voor: vegetariërs, energiebeperkt dieet,vezelverrijkt dieet
Dieet variatietip: Mag je geen ei? Vervang hem dan door ca.40 g geraspte kaas. Heb je glutenallergie? Neem dan glutenvrije brood. Volg jeeen energieverrijkt dieet? Neem dan volle kwark in plaats van magere kwark eniets extra’s voor bij deze lunch. Heb je lactose intolerantie? Dan kun je kwarkproberen te vervangen door geitenkaas, als jij dat beter kan verdragen ofNederlandse harde kaas (Goudse). De meeste mensen met lactose intolerantiekunnen wel harde Nederlandse kazen eten.