Lasagne met spinazie en ham

lasagnemetspinazieenham.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 60 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Oven

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 kg verse spinazie
  • 1 eetlepel olie boter of margarine
  • 1 ui
  • ca. 110 g verse champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 2 takjes verse tijm of 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 theelepels bouillonpoeder
  • 1 zakje kaassaus
  • 4 eetlepels geraspte kaas
  • ca. 8 lasagnevellen
  • 4 plakken gekookte ham

Bereidingswijze

Dieet: Kippeneivrij dieet, Vezelrijk dieet.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de spinazie grondig. Kook de spinaziemet aanhangend water en zout in circa 5 – 7 minuten gaar. Laat de spinazie ineen vergiet goed uitlekken en snij het grof. Snipper de ui en snij dechampignons in plakjes. Verhit de olie, boter of margarine in een braadpan enbak de ui 1 – 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze even mee. Pers hetteentje knoflook erbovenuit. Snij de tomaten in stukjes. Bak de tomaten met detijm en het bouillonpoeder circa 3 minuten mee. Bereid de kaassaus volgens degebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer de geraspte kaas door de kaassaus. Veteen vierkante of rechthoekige, niet te hoge ovenschaal in en bedek de bodem metde helft van de voorgekookte lasagnevellen. Leg de helft van de uitgelektespinazie, 2 plakken ham, de helft van het champignonmengsel op de lasagnevellen.Leg nogmaals lasagnevellen op het groentemengsel en leg de andere helft van degroenten op de lasagnevellen. Giet als laatste de kaassaus over hetgroentemengsel. Plaats de lasagneschotel circa 30 minuten in het midden van devoorverwarmde oven.

Dit gerecht bevat 100 gram groente per persoon zonder desalade.

Lekker met een frisse salade. Het is lekkerder om de vellen 2-3 minuten voor te koken in ruim kokend water met iets zout.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie