Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Soep
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- 50 g gehakt
- 1/2 l bouillon
- 100 g snijbonen
- 2 ontvelde tomaten uit blik
- 300 g gare witte bonen
- peper
- nootmuskaat
Bereidingswijze
Dieet: Kippeneivrij dieet, Glutenvrij dieet, Lactosevrij dieet.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een pan en bak de uien de knoflook even. Voeg het gehakt toe en bak dit onder af en toe roeren rul.Giet de bouillon erbij. Was de snijbonen en snij ze in snippers.
Doe ze in de bouillon en kook ze 10 minuten. Snij de tomaten in stukjes enroer ze samen met de witte bonen door de soep. Kook de soep nog 5 minuten. Maakde soep op smaak met peper en wat nootmuskaat.
Per persoon ongeveer 50 gram groenten