Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Frituren
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- ca. 250 g kastanjechampignons
- 175 g bloem
- 3 dl bier
- 1 eetlepel gehakte tijm
- 1 ei
- zout
- peper
- olie om te frituren
Bereidingswijze
Maak de kastanjechampignons schoon. Doe de bloem in een kom en schenk hetbier erbij. Roer met een garde of mixer tot een klontloos beslag. Voeg hierbijeen ei, een eetlepel gehakte tijm en wat peper en zout. Roer nu de drogekastanjechampignons voorzichtig door het beslag. Verhit de frituurolie tot 180graden. Bak de kastanjechampignons in kleine porties in 4 a 5 minuten goudbruin.
Lekker als hoofdmaaltijd met rijst en een pittige tomatensaus. Een stukje gebakken vis erbij (bijvoorbeeld Pangiusfilet) maakt de maaltijd helemaal af.