Eigenschappen
Bereidingstijd: 40 min
Menugang: Snack
Bereidingswijze: Oven
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 1 rode puntpaprika
- 0.5 rode peper
- 4 eetlepels suiker
- 4 eetlepels knoflookazijn
- Zout
- 2 sneetjes oud wit brood
- Paar takjes peterselie
- Scheutje Bertolli olijfolie extra vergine
- 300 gram mosselen
Bereidingswijze
Verwarm de grill voor of zet de oven op 225 graden C.
Ontdoe de paprika en rode peper van zaad en zaadlijsten en snijd ze in kleineblokjes. Zet 100 ml water op in een steelpannetje en voeg de suiker, azijn enwat zout toe en breng aan de kook. Laat tot 1/3 inkoken zodat het mengsel eenbeetje stroperig wordt. Voeg de peper en paprika toe en laat nog ca. 10 minutenzachtjes verder koken. Voeg eventueel nog een klein scheutje azijn toe voor eenmooie zoet/zuurbalans. Laat afkoelen. Snijd de korsten van het brood. Maal hetbrood in de keukenmachine tot kruim. Hak de peterselie. Meng het broodkruim metde peterselie en een scheutje olijfolie. Kook de mosselen af. Haal de helft vande dubbele schelp af waar geen mosselvlees in zit. Maak de mosselen los en legze terug in de schelphelft. Bestrooi met broodkruim en gratineer in de heteoven. Serveer de paprikachutney apart erbij en gebruik de mosselschelp alsschepje voor de chutney.
Houd er rekening mee dat de chutney met het afkoelen ook iets dikker wordt. Houdde mosselen goed in de gaten als je ze grilt; het verschil tussen perfect enverbrand is maar een paar seconden.
Als je geen oud brood hebt, rooster het brood dan eerst voordat je het maalt.
Have you ever considered publishing an ebook or guest authoring on other websites? I have a blog based upon on the same information you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my subscribers would appreciate your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an e mail.