Eigenschappen
Bereidingstijd: 0 min
Menugang: Snack
Bereidingswijze: Oven
Aantal personen: 6 pers.
Ingrediënten:
- 600 gram oesterzwammen
- 2 sjalotjes
- boter voor het bakken
- 1 takje dragon
- 1 takje rozemarijn
- 1 teentje knoflook
- 200 gram rode uien
- 40 cc rode wijnazijn
- 80 cc grenadine
- 4 eidooiers
- 1 eetlepel oesterzwamvocht
- 1 dl witte wijn
- tomatenconcasse
- bieslook
Bereidingswijze
Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in stukjes. Bak de gepelde, fijngesneden sjalotjes aan in weinig boter, voeg de oesterzwamstukjes, dragon,rozemarijn en fijn gesneden knoflook toe en bak ze bijtgaar. Breng op smaak metpeper en zout en laat op een zeef uitlekken (bewaar het vocht).
Snijd de uien in ringen en zweet ze aan in de olijfolie. Blus met de azijn engrenadine. Stoof de uien gaar tot het vocht is verdampt en breng ze op smaak.
Bedek de bodem van ronde uitsteekvormpjes of ramequinschaaltjes met een dunlaagje uienmarmelade. Verdeel de oesterzwammen erover tot bovenaan.
Klop – au bain Marie – een stevige schuimige massa van de eidooiers,oesterzwamvocht en witte wijn. Vul de stekertjes of de schaaltjes af met desabayon en bak de gratins in een oven van 175° C gaar en goudbruin.
Stort de taartjes op de borden en schep de rest van de sabayon eromheen.Garneer met tomatenconcassé en bieslook.