Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Frituren
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1 kleine komkommer
- 1/2 rode peper
- 1 eetlepel zoute pinda’s
- 125 g bloem en 5 eetlepels extra
- 1 eidooier
- 2 teentjes knoflook
- ca. 1/8 liter bier of witbier
- 2 eetlepels pindakaas
- zout
- versgemalen peper
- frituurolie
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Natriumbeperkt dieet.
Schil de komkommer en snij hem in plakken van ca. 1/2 cm. Maak de peperschoon en snij hem met zaadjes en al fijn. Hak de pinda’s fijn. Zeef de bloemboven een kom, maak een kuiltje in het midden en doe de losgeklopte eierdooiererin. Pers de knoflook boven het ei uit en voeg de peperstukjes en pinda’s toe.Voeg het bier en de pindakaas toe en roer alles tot een stevig beslag. Zeef ineen diep bord de rest van de bloem en meng er zout en peper door. Verhit defrituurolie tot ca. 180 graden C. Haal met behulp van een vork en een lepel dekomkommerplakken door de bloem en daarna door het beslag, zodat ze goed met deegbedekt zijn. Frituur de komkommerbeignets met ca. 4 stuks tegelijk in de heteolie goudbruin en krokant. Keer ze tijdens het bakken een maal om en laat zeuitlekken op keukenpapier.
Per persoon ongeveer 100 gram groenten
Lekker met sweet of hot chilisauce bijvoorbeeld in plaats van vlees.
We stumbled over here different page and thought I
mayy as wwll chesck thjngs out. I ike whatt I seee soo i am
just following you. Look forwawrd tto exploring your wweb page again.