Gevulde artisjokken

artisjokken.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 60 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 2 artisjokken
  • 2 tomaten scheut azijn of citroensap
  • 50 g gekookte ham in plakjes
  • 50 g gekookte garnalen
  • 50 g gekookte mosselen
  • 2 hardgekookte eieren
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel mosterd

Bereidingswijze

Kook de artisjokken in ca. 15 – 40 minuten gaar (afhankelijk van degrootte) in ruim water met zout en een scheut azijn of citroensap. Laat deartisjokken uitlekken en afkoelen. Verwijder het “hooi” en de binnensteblaadjes. Roer in een kommetje een sausje roeren van wijnazijn, peper enmosterd. Zet de artisjokken in een schaal. Sprenkel het sausje op de bodem enover de rest van de artisjokken en laat het ca. 30 minuten intrekken. Giet hetsausje uit de artisjokken, maar vang het op in een kom. Roer de créme fraiche enmayonaise erdoor. Voeg eventueel wat zout toe. Pel de eieren en snij ze inpartjes. Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snij de tomaten in reepjes.Snij de plakjes ham fijn. Halveer de mosselen. Roer de ham door de saus. Vul deartisjokken met de helft van de reepjes tomaat, partjes ei, de mosselen en degarnalen. Giet het sausje over dit vulsel. Garneer de artisjokken met hetoverige ei, tomaat en de kappertjes.

Per persoon ongeveer 150 gram groenten

 

Allergie informatie: bevat schelpdieren (garnalen,mosselen), ei en mosterd

Geschikt voor: vegetariërs (die wel schelpdieren eten),glutenvrij dieet, eiwitverrijkt dieet

Dieet variatietip: Eieren kunnen vervangen worden door ca.40 g geraspte kaas. Mosterd kun je gerust weglaten of desgewenst doorbijvoorbeeld een slasausje vervangen.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie