Eigenschappen
Bereidingstijd: 25 min
Menugang: Voorgerecht
Bereidingswijze: Grillen/Roosteren
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1 aubergine
- 1/2 courgette
- 1/2 rode paprika
- 1/2 gele paprika
- 1/2 groene paprika
- 3 theelepels azijn of balsamicoazijn
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels (verse) tijmblaadjes
- zout of zeezout
- peper
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Glutenvrij dieet
Laat houtensatéprikkers een half uurtje in water weken of leg 6metalenspiesjes klaar. Maak de aubergine, courgette en paprika’s schoon en snijze in stukjes van ca. 3 cm. Steek de groenten om en om aan de spiesjes ofprikkers. Roer in een kommetje de azijn, olijfolie en tijm door elkaar. Bestrijkde spiesjes met dit oliemengsel en laat ze 10 minuten marineren. Bak de spiesjesin een grillpan, onder de grill of op de barbecue in ongeveer 5 minuten rondommooi bruin en beetgaar. Leg de spiesjes op twee borden en strooi er (zee-)zouten peper over.
Per persoon ongeveer 200 g groenten
Lekker bij een omelet.