Schorsenerensalade met citroendressing

schorsenerensalade.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 30 min

Menugang: Voorgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 500 g schorseneren
  • 75 g veldsla
  • 1 citroen
  • 3 takjes basilicum of peterselie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel grove mosterd
  • scheut azijn
  • scheut melk
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Boen de schorseneren schoon onder stromend water en schil de wortels met eendunschiller onder de lopende kraan. Gebruik van keukenhandschoenen wordtaangeraden. Leg de geschilde schorseneren direct in een bak met water waar eenscheut azijn aan is toegevoegd. Snij de schone wortels in stukken van 5centimeter en kook deze in een pan met water, zout en een scheut melk inongeveer 20 minuten gaar. Boen intussen de citroen schoon en rasp er 1 theelepelgele schil af. Pers de citroen uit. Hak het basilicum en meng (in een blender ofkeukenmachine) 1 eetlepel citroensap met het citroenrasp, de basilicum, mosterden olijfolie tot een mooie dressing. Breng de dressing op smaak met zout enpeper. Doe de schorseneren in een vergiet en giet er koud water over. Laat deschorseneren uitlekken en leg ze in een schaal. Schep de veldsla en dressing erluchtig door.

Per persoon ongeveer 200 g groenten

Allergie informatie: bevat lactose, mosterd

Geschikt voor: Vegetariërs (die wel melkproducten eten),glutenvrij dieet

Dieet variatie tip: Mosterd kun je makkelijk weglaten. Voegiets meer azijn en citroensap toe voor de smaak. Bij lactose intolerantie kun jelactosevrije melk nemen of soja melk (ook geschikt voor strenge vegetariërs).

Lekker bij geroosterd vlees. Je kunt ook de schorseneren eerst in de schil koken, daarna afspoelen met koud water en de schil eraf stropen.

Hoofdingrediënten

Reageren

12 gedachten over “Schorsenerensalade met citroendressing”

  1. I¦ve been exploring for a little bit for any high-quality articles or blog posts on this sort of space . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this site. Studying this information So i¦m happy to convey that I have a very good uncanny feeling I found out just what I needed. I so much for sure will make certain to don¦t fail to remember this website and provides it a glance on a relentless basis.

  2. Once I initially commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a remark is added I get four emails with the identical comment. Is there any approach you’ll be able to take away me from that service? Thanks!

  3. Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your website is fantastic, let alone the content!

  4. I simply wanted to jot down a quick word to be able to express gratitude to you for some of the precious tips and hints you are giving out on this website. My considerable internet search has now been compensated with awesome information to exchange with my companions. I ‘d tell you that many of us website visitors are unquestionably lucky to exist in a notable place with so many brilliant people with valuable pointers. I feel really lucky to have discovered your entire site and look forward to many more fun minutes reading here. Thanks once more for all the details.

  5. This is very interesting, You’re a very skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your wonderful post. Also, I’ve shared your site in my social networks!

  6. I was wondering if you ever thought of changing the page layout of your website? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 pictures. Maybe you could space it out better?

Plaats een reactie