Schorsenerensalade met citroendressing

schorsenerensalade.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 30 min

Menugang: Voorgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 500 g schorseneren
  • 75 g veldsla
  • 1 citroen
  • 3 takjes basilicum of peterselie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel grove mosterd
  • scheut azijn
  • scheut melk
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Boen de schorseneren schoon onder stromend water en schil de wortels met eendunschiller onder de lopende kraan. Gebruik van keukenhandschoenen wordtaangeraden. Leg de geschilde schorseneren direct in een bak met water waar eenscheut azijn aan is toegevoegd. Snij de schone wortels in stukken van 5centimeter en kook deze in een pan met water, zout en een scheut melk inongeveer 20 minuten gaar. Boen intussen de citroen schoon en rasp er 1 theelepelgele schil af. Pers de citroen uit. Hak het basilicum en meng (in een blender ofkeukenmachine) 1 eetlepel citroensap met het citroenrasp, de basilicum, mosterden olijfolie tot een mooie dressing. Breng de dressing op smaak met zout enpeper. Doe de schorseneren in een vergiet en giet er koud water over. Laat deschorseneren uitlekken en leg ze in een schaal. Schep de veldsla en dressing erluchtig door.

Per persoon ongeveer 200 g groenten

Allergie informatie: bevat lactose, mosterd

Geschikt voor: Vegetariërs (die wel melkproducten eten),glutenvrij dieet

Dieet variatie tip: Mosterd kun je makkelijk weglaten. Voegiets meer azijn en citroensap toe voor de smaak. Bij lactose intolerantie kun jelactosevrije melk nemen of soja melk (ook geschikt voor strenge vegetariërs).

Lekker bij geroosterd vlees. Je kunt ook de schorseneren eerst in de schil koken, daarna afspoelen met koud water en de schil eraf stropen.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie