Broodje lamsburger met paprikasalade

paprika_CFT.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 0 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Grillen/Roosteren

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 2 uien
  • 15 gram verse munt
  • 1 paprika punto
  • 50 gram feta
  • 200 gram lamsgehakt
  • vers gemalen zout en gemengde peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 Turkse broodbolletjes
  • 1/2 deciliter tomatendressing

Bereidingswijze

Snipper 1 ui zeer fijn. Snijd de tweede in flinterdunne ringen en duw ze los.Pluk de muntblaadjes af. Snijd de helft zeer fijn. Halveer de paprika, verwijdersteel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in vierkantjes. Verkruimel de feta.Meng het lamsgehakt met de fijngesneden ui, munt, verkruimelde feta, zout enpeper naar smaak. Vorm er 2 platte burgers van. Kwast ze in met wat olijfolie.Verhit een roosterpan of grilpan droog voor en rooster hierin de lamsburgersbruin en bijna gaar in 5 – 6 minuten aan iedere kant. Snijd de broodjes open enrooster ze in de pan aan beide kanten 1 minuut, zodat ze warm worden enroosterstreepjes krijgen. Meng de paprika met uiringen, muntblaadjes endressing. Beleg de broodjes met paprikasalade en een lamsburger. Leg debroodkapjes er op.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie