Tortilla gevuld met snijbonenmix

tortillagevuldmetmediterranesnijbonenmix.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Roerbakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 200 g snijbonen
  • 1/2 courgette
  • 1 rode paprika of gele paprika
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie of olijfolie
  • 100 g panklare bloemkoolroosjes
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • 1 dl tomatensap
  • 100 g rode kidneybonen uit pot of blik
  • 2 – 4 bloemtortilla’s
  • 100 g geraspte kaas of geitenkaas

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Vezelrijk dieet.

Snij de puntjes van de snijbonen en snij de bonen schuin in stukjes van ca. 2cm. Maak de courgette en paprika schoon en snij ze in stukken. Snipper hetsjalotje en de teentjes knoflook. Verhit de olijfolie in een wok of braadpan.

Bak het sjalotje en de knoflook zachtjes glazig. Schep de overige groentenerdoor en roerbak ze ca. 4 minuten. Voeg de Provençaalse kruiden, het tomatensapen de kidneybonen toe en laat de groenten nog ca. 5-7 minuten zachtjes sudderen.Schep de groenten af en toe om en laat het vocht intussen verdampen.

Verwarm de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing, strooi er geitenkaas open schep de groenten erop. Vouw de onderkant van de tortilla’s over de vullingen vouw daarna de zijkanten over elkaar.

Per persoon ongeveer 250 g groenten

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie