Broccolisoep

broccoli_vo_k_00e_g00196.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Soep

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 250 g broccoli
  • 1/2 l bouillon
  • 15 g margarine
  • 15 g bloem
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • eventueel een scheutje room

Bereidingswijze

Maak de broccoli schoon. Snij de stelen in stukjes en de rest in roosjes.Breng de bouillon aan de kook. Kook de broccoli in de bouillon in ongeveer 10minuten gaar. Schep de broccoli uit de bouillon. Hou een paar broccoliroosjesachter en wrijf de rest door een zeef. Smelt de margarine in een pan en roer debloem er door. Schenk in gedeelten, onder goed roeren, de bouillon erbij. Blijfroeren tot een gebonden soep is verkregen. Voeg de broccolipuree en deachtergehouden roosjes toe. Breng de soep op smaak met peper, zout en watnootmuskaat. Voeg vlak voor het serveren eventueel een scheutje room toe.

Per persoon ongeveer 125 g groenten

Allergie informatie: bevat lactose (indien room toegevoegdmargarine), gluten en nootmuskaat

Geschikt voor: vegetariërs, energiebeperkt dieet,eiwitverrijkt dieet

Dieet variatietip: Voeg voor energiebeperking geen room toe.Bij natrium beperking maak gebruik van een natrium arm bouillon tablet.Nootmuskaat kun je vervangen door gedroogde of verse peterselie.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie