Patrijs met paddenstoelen, knolselderij en spruiten

kastanjechampignons2.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 0 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Oven

Aantal personen: 4 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 2 patrijzen (panklaar)
  • 60 gram boter
  • circa 250 gram gemengde paddenstoelen, zoals (kastanje)champignons, eekhoorntjesbrood, cantharellen, oesterzwammen
  • 10 cl cognac
  • 1 dl kalfsfond
  • 10 gram truffel
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 250 gram knolselderij, schoongemaakt
  • 250 gram spruiten, schoongemaakt
  • Ca. 1 -1,5 dl hete melk en/of room of crème fraîche

Bereidingswijze

Bestrooi de patrijzen met peper en zout en bak ze aan alle kanten aan in dehete olijfolie en boter. Zet de pan vervolgens in de voorverwarmde oven van 170°C en laat de patrijzen circa 15 minuten garen. Been de patrijzen uit, leg defilets apart en bak de billen en de pootjes nog even verder in de pan. Neem zeuit de pan.

Maak intussen de paddenstoelen schoon, snijd ze in stukjes en bak ze in hetbakvet van de patrijzen. Neem  de paddenstoelen uit de pan en blus met de cognacen kalfsfond. Laat de saus tot de helft inkoken.

Meng de fijngehakte truffel door de boter.

Maak de stoemp (stamppot) van de gekookte, gare aardappelen met de gestoomdeof gekookte blokjes knolselderij en spruitjes. Breng op smaak met melk, roomen/of crème fraîche, peper en zout.

Doe de billen, pootjes en paddenstoelen terug in de pan en warm goed door,voeg op het laatst de filets toe en monteer de saus met de truffelboter.

Serveer de patrijs met de paddenstoelen en truffelsaus met het stamppotje.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie