Eigenschappen
Bereidingstijd: 0 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Oven
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 2 patrijzen (panklaar)
- 60 gram boter
- circa 250 gram gemengde paddenstoelen, zoals (kastanje)champignons, eekhoorntjesbrood, cantharellen, oesterzwammen
- 10 cl cognac
- 1 dl kalfsfond
- 10 gram truffel
- 1 kg kruimige aardappelen
- 250 gram knolselderij, schoongemaakt
- 250 gram spruiten, schoongemaakt
- Ca. 1 -1,5 dl hete melk en/of room of crème fraîche
Bereidingswijze
Bestrooi de patrijzen met peper en zout en bak ze aan alle kanten aan in dehete olijfolie en boter. Zet de pan vervolgens in de voorverwarmde oven van 170°C en laat de patrijzen circa 15 minuten garen. Been de patrijzen uit, leg defilets apart en bak de billen en de pootjes nog even verder in de pan. Neem zeuit de pan.
Maak intussen de paddenstoelen schoon, snijd ze in stukjes en bak ze in hetbakvet van de patrijzen. Neem de paddenstoelen uit de pan en blus met de cognacen kalfsfond. Laat de saus tot de helft inkoken.
Meng de fijngehakte truffel door de boter.
Maak de stoemp (stamppot) van de gekookte, gare aardappelen met de gestoomdeof gekookte blokjes knolselderij en spruitjes. Breng op smaak met melk, roomen/of crème fraîche, peper en zout.
Doe de billen, pootjes en paddenstoelen terug in de pan en warm goed door,voeg op het laatst de filets toe en monteer de saus met de truffelboter.
Serveer de patrijs met de paddenstoelen en truffelsaus met het stamppotje.
Thiis design iis steller! You certainly know how to keewp a reader amused.
Between yyour wit and yourr videos, I wass alost moved
to starft my own bpog (well, almost…HaHa!) Fantastyic job.
I relly loved what yyou haad to say, andd more thazn that, how yyou prresented
it. Too cool!