Eigenschappen
Bereidingstijd: 40 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Bakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 450 g kleine pastinaak(wortel)
- 2 zoete puntpaprika’s (bijvoorbeeld Ramiro)
- 125 g cherry tomaten
- 75 g feta kaas, in blokjes van 5 mm
- 4 theelepels pesto saus
- 2 theelepels olijfolie
- sap van een halve citroen
- vers gemalen zwarte peper
- zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de paprika’s door ze voorzichtig in de lengterichting door de steelin twee helften te snijden. Verwijder de zaadjes, maar laat de stelen zitten.Meng de cherry tomaatjes, de feta kaas, pesto saus, wat zout en peper naar smaakdoor elkaar. Verdeel het mengel over de vier paprikahelften en zet ze in eenondiepe ovenschaal. Bereid de pastinaak, snij ze in halve of in kwart stukjes,afhankelijk van de grootte. Doe ze in een schaal met de olijfolie, citroensap enwat zout en peper. Meng de ingrediënten met de hand zodat de pastinaak overalbedekt is met het mengsel. Doe deze ook in een aparte, ondiepe ovenschaal en zetdeze schaal boven (op de heetste plek) in de oven. Zet de paprika’s iets lager.Bak de gerechten ongeveer 35 minuten, totdat de pastinaak zacht en lichtbruinzijn. Draai ze halverwege een keer om. Als de paprika’s gaar zijn en depestosaus is er goed ingetrokken, dan kunt u ze opdienen.
Dit gerecht bevat ca. 300g groenten per persoon.
Allergie informatie: bevat lactose
Geschikt voor: Vegetariërs (die wel melkproducten eten),glutenvrij dieet, vezelverrijkt dieet, eiwitverrijkt dieet
Dieet variatie tip: Mensen met lactose intolerantie kunnenmeestal de harde Nederlandse kazen goed verdragen. Feta kun je daarom vervangendoor bijvoorbeeld geraspte Goudse kaas. Voor energiebeperking kun je de helftvan feta vervangen door magere kwark (niet te vloeibaar!) en de schaal metpastinaak niet invetten met olijfolie, maar er een scheutje water in doen zodatze niet aanbranden (besprenkel ze met citroen en doe peper/zout in het water).