Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Lunch
Bereidingswijze: Bakken
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 250 g kastanjechampigons of 250 g uitgelekte champignons uit blik of pot
- 1/2 ui
- 1 groene paprika
- 2 tacoschelpen
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 g rozijnen
- 1 theelepel Mexicaanse kruiden
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 75 g veldsla
Bereidingswijze
Borstel de champignons schoon met een champignonborsteltje of veeg ze schoonmet een stukje keukenpapier. Snij de champignons doormidden. Snij grotechampignons in vieren. Pel de ui en hak deze fijn. Was de paprika, halveer deze,verwijder de pitjes en zaadlijstjes en snij de paprika in kleine stukjes.Verwarm de tacoschelpen volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de ui en de paprika op een matigvuur ca. 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak de champignons al omscheppendtot het vocht is verdwenen. Bak de rozijnen 2 minuten mee. Schep de Mexicaansekruiden en de tomatenketchup door de champignons. Vul de tacoschelpen met hetchampignonmengsel. Serveer de taco’s op een bedje van veldsla.
Per persoon ongeveer 200 gram groenten