Gegrilde ui met roquefort kaas en peer

witteui_vo_g_04b_S_u00035.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Lunch

Bereidingswijze: Grillen/Roosteren

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 peer
  • 2 zoete uien
  • 75 g blauwader kaas
  • 30 g rucola
  • 2 bolletjes gember
  • olie voor bestrijken

Bereidingswijze

Laat de grill heet worden (225°C).

Pel de uien. Halveer ze en laat hierbij de steelaanzet heel. Kook de uien ca.3 minuten. Verkruimel de kaas. Haal de rokken van de ui los en zet ze alsschuitjes in een ovenvaste schaal. Bestrijk ze met wat olie. Vul de schuitjesmet de kaas. Grill de gevulde schuitjes 6 minuten en laat ze daarna ietsafkoelen. Verdeel intussen de rucola over de borden. Snij de gember in plakjes.Schil de peer en steek er met de meloenbolletjessteker balletjes uit en leg zemet de plakjes gember op de rucola. Zet er de gegrilde schuitjes ui op enserveer direct.

Dit gerecht bevat ca. 30 g fruit en 60g groenten perpersoon.

 

Allergie informatie: bevat lactose

Geschikt voor: vegetariërs (die wel melkproducten eten),glutenvrij dieet, energiebeperkt dieet, eiwitverrijkt dieet

Dieet variatietip: De meeste mensen met lactose intolerantiekunnen Nederlandse harde kazen goed verdragen; probeer b.v. Goudse kaas.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie