Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Lunch
Bereidingswijze: Grillen/Roosteren
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1 peer
- 2 zoete uien
- 75 g blauwader kaas
- 30 g rucola
- 2 bolletjes gember
- olie voor bestrijken
Bereidingswijze
Laat de grill heet worden (225°C).
Pel de uien. Halveer ze en laat hierbij de steelaanzet heel. Kook de uien ca.3 minuten. Verkruimel de kaas. Haal de rokken van de ui los en zet ze alsschuitjes in een ovenvaste schaal. Bestrijk ze met wat olie. Vul de schuitjesmet de kaas. Grill de gevulde schuitjes 6 minuten en laat ze daarna ietsafkoelen. Verdeel intussen de rucola over de borden. Snij de gember in plakjes.Schil de peer en steek er met de meloenbolletjessteker balletjes uit en leg zemet de plakjes gember op de rucola. Zet er de gegrilde schuitjes ui op enserveer direct.
Dit gerecht bevat ca. 30 g fruit en 60g groenten perpersoon.
Allergie informatie: bevat lactose
Geschikt voor: vegetariërs (die wel melkproducten eten),glutenvrij dieet, energiebeperkt dieet, eiwitverrijkt dieet
Dieet variatietip: De meeste mensen met lactose intolerantiekunnen Nederlandse harde kazen goed verdragen; probeer b.v. Goudse kaas.