Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Stomen
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1/2 kleine Chinese kool of 400 g gesneden kool
- 1 dl droge witte wijn of appelsap
- zout of zeezout
- 50 g gerookte spekblokjes
- 25 g walnoten of pecannoten
- 1 bosui of lente-uitje
- versgemalen peper
Bereidingswijze
Dieet: Lactosevrij dieet, Glutenvrij dieet, Kippenei vrij dieet
Snij de schoongemaakte kool in smalle repen. Meng de kool met de wijn of hetappelsap en wat zout en laat de kool circa 15 minuten staan. Breng intussen eengrote pan met water aan de kook. Doe de kool vervolgens in een stoommand ofhittebestendig vergiet en stoom de kool boven het kokende water in 6 – 7 minutenbeetgaar. Bak intussen de spekblokjes krokant uit in een droge koekenpan. Hak dewalnoten fijn en bak ze kort mee. Snij het bos- of lenteuitje in dunne ringen.Schep het spekmengsel en de bos- of lenteui door de kool en breng op smaak metpeper. Serveer meteen.
Vegetarische variatie: laat de spekblokjes weg en neem 30 gram noten meer.
Dit gerecht bevat 200 gram groente per persoon.
Lekker met aardappelgratin.