Eigenschappen
Bereidingstijd: 30 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1 knolselderij
- 300 gram wortelen
- ½ ui
- 200 gram kruimige aardappel
- 150 gram spekblokjes
- 2 eieren
- ¼ pakje bieslook
- ¼ pakje peterselie
- Peper en zout
Bereidingswijze
Maak de groenten en aardappelen schoon en snij in stukjes. Kook de eierenhard. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar en de knolselderij en wortelen in15 minuten. De ui mag hier na 5 minuten bij in de pan. Bak de spekjes knapperigin een koekenpan zonder vet. Giet alles af en doe de knolselderij, wortelen, uien aardappel in 1 grote pan. Stamp het geheel. Knip de bieslook en peterseliefijn. Voeg dit aan de stamppot toe en roer en doorheen met de crème fraîche enspekjes. Voeg peper en zout toe naar smaak. Garneer met het ei en wat kruiden.
Hier een suggestion