Terrine van paprika en zachte geitenkaas

paprika_CFT.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 75 min

Menugang: Voorgerecht

Bereidingswijze: Oven

Aantal personen: 4 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 300 gram zachte Hollandse geitenkaas zonder korst
  • zout, peper
  • 1 bosje gemengde verse kruiden
  • 75 gram gemengde sla
  • Olijfolie extra vergine (Bertolli)
  • 50 gram gepelde walnoten
  • extra nodig: 1 terrinevorm (mag een ook cakeblik of taartvorm zijn)
  • plastic folie of vetvrij papier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 250ºC. Leg de paprika’s in de oven en rooster tot develletjes zwart beginnen te blakeren. Doe ze ca. 10 minuten in een plastic zak.

Ontvel de paprika’s en verwijder de stelen en zaadlijsten. Laat ze afkoelen.Snijd de paprika’s op maat van de vorm. Snijd de kaas in dunne plakken, of rolde kaas met een deegroller uit tussen plastic folie. Snijd de kaas ook op maatvan de vorm. Bekleed de vorm met plastic folie. Vul de vorm om en om met laagjespaprika bestrooid met versgemalen peper en eventueel zout en geitenkaas. Drukstevig aan, laat minstens een uur rusten in de koelkast.

Serveertips: Pluk de sla en kruiden, meng ze en maak de kruidensla aan meteen scheutje olijfolie. Snijd de terrine in mooie plakken met een dun, scherpmes. Leg de kruidensla op de borden en leg een plak van de terrine erop. Verdeelde noten eromheen.

Lekker met vers gebakken boerenbrood! Als je het mes even onder de hete kraan verwarmt, kun je hele mooie strakke plakken snijden van de terrine.

Hoofdingrediënten

Reageren