Veldsla met champignons

veldslametchampignons.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 10 min

Menugang: Lunch

Bereidingswijze: Bakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 250g champignons of kastanjechampignons
  • 150 g veldsla
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 kleine ui
  • 4 takjes fijngeknipte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels fijngehakte cashewnoten
  • 3 eetlepel olie of notenolie
  • 2 eetlepels azijn of kruidenazijn
  • 2 eetlepels azijn of kruidenazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • citroensap
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Verdeel de sla over 2 borden. Snij de tomaatjes door midden en leg ze op desla. Pel en snipper de ui. Roer in een kommetje een sausje van de azijn,mosterd, olie, peterselie, ui, zout en peper. Maak de champignons schoon en snijze in plakjes.

Verhit in een koekenpan de margarine en pers het teentje knoflook erbovenuit. Doe de plakjes champignon ook in de pan en bak deze in ongeveer 3 minutenmooi bruin van kleur. Strooi er een beetje peper over en besprenkel de gebakkenchampignons met citroensap. Verdeel de champignons over de sla. Sprenkel dedressing erover. Strooi tenslotte de gehakte cashewnoten over de champignons.

Per persoon ongeveer 150 g groenten.

 

Allergie informatie: mosterd, peterselie, noten(cashewnoten)

Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet, vezelverrijktdieet, eiwitverrijkt dieet

Dieet variatietip: Mosterd kun je in dit recept makkelijkweglaten. Neem dan voor de extra smaak kruiden azijn of wijnazijn. Voorenergiebeperking kun je de noten weglaten, maar 1 lepel olie nemen en een extralepeltje azijn. Cashewnoten kun je door walnoten, hazelnoten of pecannotenvervangen. Kun je helemaal geen noten eten? Neem dan in plaats daarvan ca. 40ggeraspte kaas. Geitenkaas is bijvoorbeeld erg lekker.

Lekker met donkerbruin brood.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie