Eigenschappen
Bereidingstijd: 30 min
Menugang: Soep
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 250 g knolselderij
- 1 kleine aardappel
- wit van 1 prei
- 15 g boter of margarine
- 1 takje verse tijm
- 1 takje rozemarijn
- 5 dl hete groentebouillon van 1 tablet
- 40 g paddestoelen zoals kastanjechampignons grotchampignons shii-take cantharellen en eekhoorntjesbrood
- 1/2 dl koksroom
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Glutenvrij dieet, Kippeneivrij dieet,
Snij een dikke plak van de knolselderij en schil de plak. Weeg 200 gramschoon af en snij de knolselderij in blokjes. Schil de aardappel en snij deze inblokjes. Maak de prei schoon en snijd deze in ringen. Smelt de boter ofmargarine in een magnetronbestendige maatkan of schaal met een inhoud van 2liter, onafgedekt, 30 seconden. Bak hierin de prei, knolselderij en aardappel 2minuten aan, ca. 750 watt. Voeg de tijm en rozemarijn toe en schenk de bouillonerbij. Breng alles aan de kook en laat de groenten gaar worden, afgedekt, 6 – 7minuten, ca. 525 watt. Pureer en zeef de soep. Maak intussen de paddestoelenschoon met een champignonborsteltje of met keukenpapier en snijd ze vervolgensin plakjes. Voeg de paddestoelen aan de soep toe en laat deze nog 2 minutenzachtjes koken, afgedekt, ca. 750 watt. Voeg de laatste minuut al roerende dekoksroom toe. Mocht je de soep te dik vinden, voeg dan nog wat bouillon toe.
Dit gerecht bevat circa 150 gram groente per persoon.