Stamppot met spekjes, ham en radijs

radijs.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 25 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 750 g aardappelen
  • afkokerszout
  • peper
  • 2 bosjes radijs met vers loof
  • boter of margarine
  • 100 g spekreepjes
  • 10 g poedersuiker
  • 1 dl schenkbare crème fraîche
  • dikke plak ham van ca. 50 g in blokjes
  • bieslook

Bereidingswijze

Kook de geschilde, gewassen en in stukken gesneden aardappelen gaar in watermet zout. Was de radijsjes met het loof. Snij het loof heel fijn en hou ditachter. Houd ca. 6 radijsjes apart. Snij de rest van de radijsjes in plakjes.

Verhit ongeveer 15 g boter of margarine in een kleine kookpan. Voeg deradijsplakjes toe en smoor dit ca. 10 minuten op een laag vuur. Bak despekreepjes goudbruin en knapperig in een koekenpan met anti-aanbaklaag zonderextra vet. Snij intussen de achtergehouden radijsjes in vieren. Doe ze in eensteelpan en doe er water bij totdat het net onder staat. Voeg 1 eetlepel boterof margarine en de poedersuiker toe, breng het aan de kook en laat het kokentotdat het water is verdampt en de radijsje zijn gehuld in een stroperige, lichtgekleurde saus. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de crème fraîchetoe met de gesmoorde radijsplakjes, spekreepjes met het bakvet, blokjes ham,radijsloof en peper naar smaak. Garneer met de geglaceerde radijs en royaalfijngeknipt bieslook en serveer direct.

Per persoon ongeveer 100 gram groenten

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie