Eigenschappen
Bereidingstijd: 150 min
Menugang: Nagerecht
Aantal personen: 8 pers.
Ingrediënten:
- 1 pak lange vingers
- boter voor het invetten van de vorm
- 8 blaadjes gelatine
- 500 g frambozen en/of aardbeien
- 2 eetlepels frambozenlimonadesiroop of aardbeienlimonadesiroop
- 3 dl melk
- 500 g magere kwark
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel suiker
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Natriumbeperkt dieet.
Verdeel de lange vingers over de bodem en eventueel zijkant van een beboterdespringvorm. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Pureer de aardbeienen/of frambozen met de limonadesiroop (bewaar 12 mooie aardbeien of frambozen omte garneren) in een keukenmachine of met de staafmixer. Maak de melk warm en loshierin de goed uitgeknepen gelatineblaadjes op. Laat de melk afkoelen tot dezedik begint te worden. Roer de kwark los en meng deze met het citroensap, demelk, de suiker en de vruchtenpuree. Schenk het mengsel in de springvorm en laatde taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Garneer met de achtergehoudenframbozen of aardbeien en snij de taart in punten.
Dit gerecht bevat circa 50 gram fruit per persoon.