Eigenschappen
Bereidingstijd: 10 min
Menugang: Salade
Bereidingswijze: Rauw
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 100 g gemengde sla
- 2 tomaten
- 150 g gare koude sperziebonen of uit blik of pot
- 1 ui of rode ui
- 1 koude gekookte aardappel
- 100 g tonijn uit blik
- 6 olijven
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel mosterd
- zout
- peper
Bereidingswijze
Verdeel de sla over 2 bordjes. Halveer de tomaten, verwijder de pitjes ensnij het vruchtvlees in partjes. Pel de ui en snij deze in dunne ringen. Snij deaardappel in blokjes. Roer in een kommetje een sausje van het citroensap,(olijf-)olie, mosterd, peper en zout. Rangschik de tomaten, boontjes, aardappel,tonijn en olijven op de sla. Sprenkel de dressing erover.
Per persoon ongeveer 150 g groenten
Lekker met warm donkerbruin brood. Of schep als lunch de ingrediënten voorzichtig in een schaal door elkaar en vul 4 opengesneden pitabroodjes met de salade.