Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Snack
Bereidingswijze: Frituren
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 2 middelgrote kruimige ongeschilde aardappels
- 1 lente-uitje
- 2 eetlepels gehakte verse koriander
- 100 g garnaaltjes
- 1 eetlepel citroensap
- zout
- peper
- 5 loempiavellen
- frituurolie
- satéprikker
Bereidingswijze
Boen de aardappelen schoon. Prik met een satéprikker de aardappels rondom eenpaar keer in. Gaar ze in 2 – 3 minuten in de magnetron op vol vermogen. Laat zeca. 10 minuten nagaren.
Maak intussen de lente-ui schoon en snij deze in ringetjes. Meng in een komde lente-ui, koriander, garnaaltjes en citroensap. Pel de aardappels en snij zein kleine blokjes. Schep ze door de rest in de kom en breng op smaak met zout enpeper. Halveer de loempiavellen. Doe op één uiteinde een lepel vulling. Vouw devulling een paar keer diagonaal in tot driehoekige pakketjes. Frituur ze in heteolie (180 graden C) in ca. 3 minuten gaar en goudbruin.
Per persoon ca. 100 gram aardappels (per hapje ca. 20 gram)
Serveer met chilisaus