Eigenschappen
Bereidingstijd: 10 min
Menugang: Lunch
Bereidingswijze: Roerbakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 250 g postelein
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 3 eieren
- zout
- peper
- 1 theelepel fijngeknipte basilicum
- ca. 60 g chorizo in blokjes of 2 eetlepels geraspte oude Goudse kaas
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Glutenvrij dieet, Lactosevrij dieet.
Was de postelein, laat hem uitlekken en snij de groente fijn. Verhit een wokof wijde braadpan. Voeg de olijfolie toe en fruit hierin de gepelde, fijngesnipperde ui glazig. Voeg de postelein toe en roerbak 2 minuten. Klop intussende eieren los met zout, peper en basilicum en eventueel de blokjes chorizo. Voeghet eimengsel al roerende toe aan de postelein. Zet het vuur laag. Blijfomscheppen tot het ei is gestold, maar nog glanst. Bestrooi de laatste minuutmet de geraspte kaas.
Per persoon ongeveer 50 gram groenten
Lekker op focaccia toost.