Roergebakken posteleinomelet

kruidigeposteleinmetkikkererwten.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 10 min

Menugang: Lunch

Bereidingswijze: Roerbakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 250 g postelein
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 3 eieren
  • zout
  • peper
  • 1 theelepel fijngeknipte basilicum
  • ca. 60 g chorizo in blokjes of 2 eetlepels geraspte oude Goudse kaas

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Glutenvrij dieet, Lactosevrij dieet.

Was de postelein, laat hem uitlekken en snij de groente fijn. Verhit een wokof wijde braadpan. Voeg de olijfolie toe en fruit hierin de gepelde, fijngesnipperde ui glazig. Voeg de postelein toe en roerbak 2 minuten. Klop intussende eieren los met zout, peper en basilicum en eventueel de blokjes chorizo. Voeghet eimengsel al roerende toe aan de postelein. Zet het vuur laag. Blijfomscheppen tot het ei is gestold, maar nog glanst. Bestrooi de laatste minuutmet de geraspte kaas.

Per persoon ongeveer 50 gram groenten

Lekker op focaccia toost.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie