Bleekselderij met sesamzaad

bleekselderijmetsesamzaad.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 – 2 eetlepels mirin (rijstwijn) of droge sherry

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Glutenvrij dieet, Kippenei

Snij de bleekselderij in smalle boogjes (bewaar het bleekselderijgroen). Doeze in een stoommand of in een hittebestendig vergiet. Breng een grote pan metruim water aan de kook en stoom de bleekselderij boven het kokende watervervolgens in circa 7 minuten knapperig beetgaar. 

Rooster intussen het sesamzaad in een droge koekenpan al omscheppendlichtbruin en geurig.
Snij het selderijgroen fijn. Doe de bleekselderij in een schaal. Schepsesamzaad, sojasaus en mirin door de bleekselderij. Strooi het selderijbladerover en serveer meteen.

Vegetarische variatie: met gebakken tahoe.

Dit gerecht bevat circa 75 gram groente per persoon.

Lekker met rijst en gegrilde kip of vis.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie