Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 4 stengels bleekselderij
- 2 eetlepels sesamzaad
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 – 2 eetlepels mirin (rijstwijn) of droge sherry
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Glutenvrij dieet, Kippenei
Snij de bleekselderij in smalle boogjes (bewaar het bleekselderijgroen). Doeze in een stoommand of in een hittebestendig vergiet. Breng een grote pan metruim water aan de kook en stoom de bleekselderij boven het kokende watervervolgens in circa 7 minuten knapperig beetgaar.
Rooster intussen het sesamzaad in een droge koekenpan al omscheppendlichtbruin en geurig.
Snij het selderijgroen fijn. Doe de bleekselderij in een schaal. Schepsesamzaad, sojasaus en mirin door de bleekselderij. Strooi het selderijbladerover en serveer meteen.
Vegetarische variatie: met gebakken tahoe.
Dit gerecht bevat circa 75 gram groente per persoon.
Lekker met rijst en gegrilde kip of vis.