Sperziebonen met kruidige sherrysaus

Sperziebonensherrysaus.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Magnetron

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 300 g sperziebonen
  • 1 – 2 cm verse gemberwortel
  • 1/2 eetlepel olie
  • zout
  • 1 theelepel honing
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 1 theelepel sesamolie

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Eiwitbeperkt dieet, Natriumbeperkt dieet.

Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Hak de geschilde gember heel fijn(of pureer in de keukenmachine).

Verhit de olie onafgedekt in een schaal circa 30 seconden, ca.750 Watt. Roerde gemberrasp erdoor en verhit, afgedekt, circa 2 minuten, ca. 750 Watt. Mengsperziebonen, mespunt zout, honing, peper en sherry door de gemberolie. Verhitde groente circa 5 minuten, afgedekt,ca. 750 Watt, schep halverwege een keer om.Roer er uit de magnetron de sesamolie door en laat de groente, afgedekt, 3minuten nagaren.

Dit gerecht bevat 150 gram groente per persoon.

Lekker met roergebakken kipblokjes of – vegetarisch- roergebakken blokjes tahoe met sojasaus en rijst.

Hoofdingrediënten

Reageren

1 gedachte over “Sperziebonen met kruidige sherrysaus”

Plaats een reactie