Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Magnetron
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 300 g sperziebonen
- 1 – 2 cm verse gemberwortel
- 1/2 eetlepel olie
- zout
- 1 theelepel honing
- versgemalen peper
- 2 eetlepels droge sherry
- 1 theelepel sesamolie
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Eiwitbeperkt dieet, Natriumbeperkt dieet.
Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Hak de geschilde gember heel fijn(of pureer in de keukenmachine).
Verhit de olie onafgedekt in een schaal circa 30 seconden, ca.750 Watt. Roerde gemberrasp erdoor en verhit, afgedekt, circa 2 minuten, ca. 750 Watt. Mengsperziebonen, mespunt zout, honing, peper en sherry door de gemberolie. Verhitde groente circa 5 minuten, afgedekt,ca. 750 Watt, schep halverwege een keer om.Roer er uit de magnetron de sesamolie door en laat de groente, afgedekt, 3minuten nagaren.
Dit gerecht bevat 150 gram groente per persoon.
Lekker met roergebakken kipblokjes of – vegetarisch- roergebakken blokjes tahoe met sojasaus en rijst.
WONDERFUL Post.thanks for share..more wait .. …