Pastasalade met kip en venkel

pastasalademetkipenvenkel.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 30 min

Menugang: Salade

Bereidingswijze: Grillen/Roosteren

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 grote venkelknol
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 150 g gerookte kipfilet
  • 150 g pasta naar keuze
  • 2 sinaasappels
  • 1/2 theelepel Dijonmosterd
  • 1 eetlepel sinaasappellikeur
  • 1 eetlepel dragon
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 doosje tuinkers

Bereidingswijze

Verwijder zonodig de buitenste lelijke bladeren van de venkel. Was de venkelen halveer deze. Hou wat venkelgroen apart. Snij de venkel in partjes enbestrijk de partjes met 2 eetlepels olie. Verhit een grillpan en rooster devenkelpartjes in ongeveer 5 minuten beetgaar. Keer de venkelpartjes een paarkeer om. Snij de kipfilet in plakjes. Kook de pasta volgens degebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Doe de pasta in een vergiet enspoel deze af met koud water. Schil de sinaasappels met een scherp mesje boveneen kommetje dik tot op het vruchtvlees. Snij de partjes sinaasappel tussen devliezen uit en vang het sap op in het kommetje. Roer de mosterd, likeur, azijnen 2 eetlepels olie door het sinaasappelsap. Breng de dressing op smaak met zouten peper. Schep in een ruime schaal, voorzichtig, de dressing, plakjes kip,venkel- en sinaasappelpartjes door de nog warme gekookte pasta. Bestrooi met devers geraspte Parmezaanse kaas en laat de salade afkoelen. Knip de tuinkers enhet venkelgroen boven de salade fijn.

Vegetarische variatie: vervang de gerookte kipfilet door 150 gram jongbelegen kaas in kleine blokjes.

Dit gerecht bevat circa 125 gram groente en 100 gram fruit perpersoon.

Serveer een maaltijdsalade op kamertemperatuur, nooit te koud, dan gaat veel smaak verloren.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie