Koriandercakes

koriander.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 25 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Oven

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • 20 mooie korianderblaadjes
  • korianderpoeder
  • 150 g boter of margarine
  • 150 g suiker
  • 1 theelepel citroenrasp
  • mespunt zout
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 sinaasappels
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 1 dl port

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Eiwitbeperkt dieet

Warm de oven voor op 160 graden. Verhit de fijngehakte koriander met 2eetlepels korianderpoeder zachtjes in een droge pan totdat er voldoende geur isontwikkeld. Wrijf de kruiden fijn in een vijzel en laat het afkoelen. Roerintussen de boter of margarine zacht met de suiker, citroenrasp en het zout.Klop de eieren er één voor één door en blijf ongeveer 10 – 15 minuten kloppentot een schuimige massa. Zeef het zelfrijzend bakmeel en schep dit met hetkoriandermengsel door het beslag. Zet de papieren cakevormpjes uit op eenovenrooster. Leg in iedere vormpje een blaadjes verse koriander. Verdeel hetdeeg over de papieren cakevormpjes en bak de cakejes in ca. 30 minutenlichtbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Rasp intussen de schil (alleen hetoranje gedeelte) van de sinaasappels en doe het raspsel in een kleine pan metdikke bodem. Snij met een scherp mes de schil van de sinaasappels en snij daarnahet vruchtvlees in dunne plakjes. Voeg de honing, 1 theelepel korianderpoeder,suiker en port toe aan het sinaasappelrasp in de pan. Verwarm alles op een zachtvuur tot de suiker is opgelost. Doe de plakjes sinaasappel in een kom, zeef dewarme siroop en giet deze op de sinaasappel. Laat het geheel helemaal afkoelen.Haal voorzichtig de papieren vormpjes van de cakejes. Laat ze afkoelen op eenrooster. Schik de plakjes sinaasappel op een klein bordje. Zet er een cakejebij.

Serveer eventueel met een bolletje ijs.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie