Roergebakken spitskool met appel

roergebakkenspitskoolmetappel.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Roerbakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 300 g grof gesneden spitskool
  • 2 appelen
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels kokos
  • 2 eetlepels fijngehakte cashewnoten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 eetlepel milde kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • zout

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Was de appelen, snij ze doormidden en verwijder deklokhuizen. Snij de appelen in blokjes. Verhit de olie in een wok en laat ophoog vuur goed warm worden. Doe de ui in de pan en pers het teentje knoflookerboven uit. Voeg de kerrie- en gemberpoeder toe en schep alles door elkaar. Doede blokjes appel en rozijnen bij de ui in de pan en bak deze al omscheppend evenmee. Voeg de spitskool en een beetje zout toe. Schep alles door elkaar. Zet hetvuur eventueel wat lager en roerbak de groenten enkele minuten tot de spitskoolnog net knapperig is. Strooi tenslotte de gehakte noten en de kokos er over.

Per persoon ongeveer 150 g groenten en 100 g fruit

Geschikt voor: Vegetariërs, glutenvrij dieet, natriumbeperktdieet, vezelverrijkt dieet, energieverrijkt dieet, eiwitverrijkt dieet

 Dieet variatie tip: Volg je een energiebeperkt dieet? Laatdan de noten staan.

Lekker met aardappelpuree of rijst.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie