Pompoenzoetzuur

pompoen_b_k_00d_g00081.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 30 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 4 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 1/2 kg pompoen
  • 1 liter azijn
  • 750 g suiker
  • 1 citroen
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 20 kruidnagelen
  • 2 kaneelstokjes

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Kippenei vrij dieet, Glutenvrij dieet.

Schil de pompoen en snij deze in blokjes. Was de citroen en sinaasappel.Schil ze heel dun (niet de witte velletjes meeschillen) en snij de schillen indunne reepjes. Pers citroen en sinaasappel uit. Breng in een grote pan azijn,suiker, schilletjes, sap, kaneelstokjes en kruidnagelen aan de kook. Laat hetmengsel 10 minuten zachtjes koken. Voeg nu de pompoenblokjes toe en laat zeglazig worden. Zorg dat het azijn-suikermengsel niet kookt maar tegen de kookaan blijft. Was 5 glazen potjes schoon in heet sodawater. Spoel ze na met schoonwater en laat ze omgekeerd uitlekken op een schone doek. Als de pompoenblokjesglazig zijn geworden, schep je het zoetzuur in de potjes. Draai de dekseltjeserop en laat ze omgekeerd afkoelen.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie