Cassave uit de wok met gember en knoflook

cassaveuitdewokmetgemberenknoflook.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Roerbakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • ca. 250 g cassave
  • 1 teentje knoflook
  • ca. 2 cm verse gemberwortel
  • 1 eetlepel olie of maisolie
  • 1/2 eetlepel ketjap manis
  • 1/2 eetlepel fijngeknipte munt of citroenmelisse
  • 1/2 theelepel suiker

Bereidingswijze

Schil de cassave en snij de groente in lange stukken. Halveer ze in delengte, halveer de helften weer en snij de houtige kern eruit. Snij de cassavein smalle reepjes. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn. Pel de knoflook enhak deze fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de gember en knoflook circa10 seconden. Voeg de cassave toe en roerbak op halfhoog vuur 3- 4 minuten. Voegzout toe, peper, sojasaus, suiker en 3-4 eetlepels water. Leg het deksel op dewok en stoof de cassave zachtjes gaar in circa 8 minuten. Schep regelmatig om.Bestrooi met fijngeknipte munt of citroenmelisse en serveer meteen.

Vegetarisch: bij roergebakken blokjes tahoe of quorn.

Dit gerecht bevat 125 gram groente per persoon.

Allergie informatie: bevat soja (ketjap manis)

Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet

Dieet variatietip: Volg je een energiebeperkt dieet? Serveerhierbij geen vlees, maar een vegetarische variatie (tahoe of tempé). Cassave isnamelijk al best voedzaam. Ketjap manis kun je laten staan, voeg dan zowel muntals citroenmelisse toe en nog een eetlepeltje citroensap voor de smaak.

Lekker bij geroosterde drumsticks en salade van bleekselderij en ananas.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie