Uienchutney

uitjes.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 750 g uien
  • 300 g appelen
  • 150 g rozijnen
  • 1 1/2 dl witte wijnazijn
  • 10 kruidnagelen
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 theelepel zout
  • 500 g geleisuiker

Bereidingswijze

Maak drie jampotten (inhoud 450 gram) zeer grondig schoon. Pel en snipper deuien. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees instukjes. Breng de uien met de appelen, de rozijnen, de azijn en de kruiden aande kook en laat het geheel 30 minuten zachtjes doorkoken. Roer de geleisuikererdoor en laat de chutney nog 5 minuten borrelend doorkoken. Vul de potten ensluit ze af. Bereidingstijd: ca. 45 minuten. Bewaartijd: ca. 6 maanden (dateerde etiketjes)

Bevat per persoon: 3570/850 kJoules/kcal., 3 g eiwit, 0 g vet, 209 gkoolhydraten

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie