Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 750 g uien
- 300 g appelen
- 150 g rozijnen
- 1 1/2 dl witte wijnazijn
- 10 kruidnagelen
- 1 eetlepel geraspte gember
- 2 kaneelstokjes
- 1 theelepel zout
- 500 g geleisuiker
Bereidingswijze
Maak drie jampotten (inhoud 450 gram) zeer grondig schoon. Pel en snipper deuien. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees instukjes. Breng de uien met de appelen, de rozijnen, de azijn en de kruiden aande kook en laat het geheel 30 minuten zachtjes doorkoken. Roer de geleisuikererdoor en laat de chutney nog 5 minuten borrelend doorkoken. Vul de potten ensluit ze af. Bereidingstijd: ca. 45 minuten. Bewaartijd: ca. 6 maanden (dateerde etiketjes)
Bevat per persoon: 3570/850 kJoules/kcal., 3 g eiwit, 0 g vet, 209 gkoolhydraten