Chinese kool op Thaise wijze

chinesekool-3.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Roerbakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 Chinese kool
  • 150 g tahoe
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 limoen
  • 2 sjalotten of 1 kleine ui
  • 2 – 3 dl kokosmelk
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepels zonnebloemolie
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • gerapste gemberwortel van ca. 1 cm
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Was de Chinese kool en snij deze in smalle repen. Snij de tahoe indriehoekjes van 1/2 cm dikte. Meng de sojasaus met de sesamolie en laat de tahoehierin ca. 15 minuten marineren. Schep tussentijds een paar keer om. Pel desjalotten of ui en snipper ze fijn. Verhit de zonnebloemolie in een wok of wijdebraadpan en bak de sjalotten of ui op een laag vuur in ca. 2 minuten glazig.Voeg korianderpoeder, gemberwortel en Chinese kool toe. Roerbak dit 2 – 3minuten. Halveer de peper, verwijder de pitjes en zaadlijsten en hak deze fijn.Halveer de limoen, rasp de schil van de ene helft en pers deze vervolgens uit(bewaar de andere helft voor garnering). Voeg fijngehakte rode peper, limoenraspen peper naar smaak toe aan de pan. Schep goed om en schenk de kokosmelk erbij.Breng het aan de kook en laat 2 – 3 minuten doorkoken. Rooster het gerasptekokos in een droge koekenpan en strooi dit over het koolgerecht. Garneer met deovergebleven in plakjes gesneden limoen. Bak de tahoe in ca. 2 minuten in eenhete grilpan of koekenpan met anti-aanbaklaag rondom bruin en krokant.

Per persoon ongeveer 200 gram groenten

 

Allergie informatie: bevat soja, sesamolie

Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet, vezelverrijktdieet, energieverrijkt dieet

Dieet variatietip: Sesamolie kun je vervangen door maisolie,notenolie of gewone olie. Laat je soja saus eruit. Probeer dan naar smaak watmierikswortel of mosterd toe te voegen.

Lekker met mie of rijst.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie