Perentaart

peren_n_o_03a_f00308.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 70 min

Menugang: Nagerecht

Bereidingswijze: Oven

Aantal personen: 6 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 3 middelgrote peren
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels water
  • 50 g poedersuiker
  • 80 g bloem
  • 50 g boter of margarine en een klontje voor het invetten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden C. Schil de peren, verwijder het klokhuisen snij ze in schijfjes. Bestrooi de peerschijfjes met basterdsuiker en kaneelen doe ze in de pan met het citroensap en de twee eetlepels water. Kook depeerschijfjes gedurende 5 minuten. Vet een ronde bakvorm (middellijn 20 cm) inmet boter of margarine. Maak een samenhangend kruimeldeeg van de poedersuiker,bloem, boter of margarine en 2 eetlepels ijskoud water en bekleed de bakvorm methet deeg. Leg de gekookte peerschijfjes op het deeg. Bak de perentaart in hetmidden van de oven in 50 minuten gaar.

Dit gerecht bevat circa 50 gram fruit per persoon.

Allergie informatie: bevat lactose (boter), gluten

Geschikt voor: vegetariërs (die wel melkproducten eten),natriumbeperkt dieet, vezelverrijkt dieet, eiwitverrijkt dieet

Dieet variatietip:

Gebruik bij glutenallergie glutenvrij meel. Bij lactose intolerantie kun jeolijfolie gebruiken voor het invetten van de vorm. Er zijn veel recepten tevinden voor lactose vrije taarten. Combineer jouw favoriete recept met dehierboven beschreven vulling van peer, kaneel en suiker.

Lekker met lobbig geklopte slagroom. Serveer een puntje perentaart met een balletje peren- of citroenijs als nagerecht.

Hoofdingrediënten

Reageren

12 gedachten over “Perentaart”

  1. Good day! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog. Is it hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where to begin. Do you have any points or suggestions? Thank you

  2. Hi would you mind letting me know which webhost you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 completely different web browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you recommend a good internet hosting provider at a fair price? Thanks, I appreciate it!

  3. Admiring the time and effort you put into your website and in depth information you provide. It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same old rehashed material. Wonderful read! I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

  4. You really make it appear so easy along with your presentation however I in finding this matter to be really one thing that I believe I might by no means understand. It kind of feels too complicated and very wide for me. I am having a look forward on your next put up, I?¦ll attempt to get the hold of it!

  5. I have been exploring for a little bit for any high-quality articles or blog posts on this sort of house . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this web site. Reading this information So i?¦m glad to convey that I have an incredibly excellent uncanny feeling I came upon exactly what I needed. I most no doubt will make sure to do not omit this website and provides it a glance regularly.

  6. Pretty great post. I just stumbled upon your weblog and wanted to mention that I have truly loved surfing around your blog posts. After all I’ll be subscribing in your rss feed and I am hoping you write once more very soon!

  7. My programmer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on several websites for about a year and am worried about switching to another platform. I have heard excellent things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress posts into it? Any kind of help would be greatly appreciated!

Plaats een reactie