Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Lunch
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1 klein blikje ananasstukjes
- ca. 250 g verse champignons of kastanjechampignons
- citroensap
- peper
- zout
- 50 g verse roomkaas
- 2 eetlepels magere kwark
- 75 g gerookte kip in reepjes uit de koeling
- 2 Italiaanse bollen
- 4 blaadjes sla
Bereidingswijze
Laat de ananas boven een kom uitlekken. Maak de champignons schoon. Snij zein plakjes. Breng in een kleine pan een bodempje water met een beetje citroensapen wat zout aan de kook. Doe de champignons erbij en kook ze heel even. Laat deplakjes champignons in een zeef uitlekken. Roer de verse kaas samen met 1eetlepel ananassap, de kwark, peper en zout zacht. Schep de reepjes kip, destukjes ananas en de plakjes champignons er voorzichtig doorheen. Snij deItaliaanse bollen doormidden en leg blaadjes sla op de onderste helften van debroodjes. Verdeel de champignon-kipsalade over de helften met sla. Leg debovenste helft van de broodjes op de salade. Je kunt de salade van te vorenmaken en tot gebruik in de koelkast bewaren.
Per persoon ongeveer 50 gram fruit en 125 gram groenten