Eigenschappen
Bereidingstijd: 40 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 400 g schorseneren
- 2 eetlepels azijn
- zout
- 150 g champignons
- klontje margarine of boter
- 1 – 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel verse dragon of 1 theelepel gedroogde dragon
Bereidingswijze
Schil de schorseneren met een dunschiller. Doe eventueel plastic handschoenenaan. Leg de geschilde schorseneren direct in een bak met water waar een scheutazijn aan is toegevoegd. Snij de schone wortels in stukken van 5 centimeter enkook deze in een pan met water, zout en een scheut melk in circa 20 minutengaar. Maak de champignons ondertussen schoon en snij ze in vieren. Laat deschorseneren uitlekken in een vergiet. Verhit de margarine of boter in een(hapjes-)pan en bak de champignons even aan. Doe de schorseneren ook in de pan.Laat de groenten met de tomatenpuree en de fijngeknipte verse of de gedroogdedragon circa 10 minuten zachtjes bakken.
Dit gerecht bevat circa 200 gram groenten per persoon.
Je kunt ook de schorseneren eerst circa 20 minuten in de schil koken, daarna afspoelen met koud water en de schil eraf stropen. De schil laat dan gemakkelijk los.
Eveey wsekend i used to pay a visit this web
site, because i want enjoyment, aas this tgis web page conatipns iin fact good funny information too.