Appelaardappelsalade met bieslook

appelaardappelsalademetbieslook.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 25 min

Menugang: Salade

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 2 grote aardappelen
  • 1 stevige appel zoals Granny Smith
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • peper
  • zout
  • 1/4 theelepel suiker
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 1 eetlepel notenolie
  • 1 eetlepel zonnebloemolie of maisolie
  • appelboor

Bereidingswijze

Boen de aardappelen schoon. Kook de aardappelen in de schil in ca. 20 minutenbeetgaar. Pel ze direct en snij ze in plakken. Schil de appel, verwijder hetklokhuis met een appelboor en snij ze in dunne schijven. Meng de azijn met depeper het zout, de suiker, de bieslook en beide oliesoorten en schep hier deschijven aardappel en appel voorzichtig doorheen. Serveer de salade direct (lauwof koud) als bijgerecht.per persoon ca. 50 gram fruit.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie