Eigenschappen
Bereidingstijd: 25 min
Menugang: Salade
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 2 grote aardappelen
- 1 stevige appel zoals Granny Smith
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- peper
- zout
- 1/4 theelepel suiker
- 1 eetlepel fijngehakte bieslook
- 1 eetlepel notenolie
- 1 eetlepel zonnebloemolie of maisolie
- appelboor
Bereidingswijze
Boen de aardappelen schoon. Kook de aardappelen in de schil in ca. 20 minutenbeetgaar. Pel ze direct en snij ze in plakken. Schil de appel, verwijder hetklokhuis met een appelboor en snij ze in dunne schijven. Meng de azijn met depeper het zout, de suiker, de bieslook en beide oliesoorten en schep hier deschijven aardappel en appel voorzichtig doorheen. Serveer de salade direct (lauwof koud) als bijgerecht.per persoon ca. 50 gram fruit.