Eigenschappen
Bereidingstijd: 30 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Oven
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 3 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg
- 300 g worteltjes
- zout
- versgemalen peper
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 eetlepels slagroom
- 10 g boter of margarine
- 75 g ontbijtspek in dunne reepjes
- 1 grote fijngehakte ui
- 2 eieren
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 3 gedroogde gewelde abrikozen in stukjes
- 1 eetlepel fijngehakte koriander
- 2 eetlepels rozijnen
- takjes koriander voor garnering
Bereidingswijze
Dieet: Vezelrijk dieet.
Warm de oven voor op 210 graden.
Leg de plakjes deeg op elkaar en rol uit tot een cirkel. Bekleed een kleinebakvorm met het deeg. Prik de deegbodem met een vork regelmatig in. Stoom dewortels in ca. 20 minuten gaar boven een pan met kokend water. Pureer de helftvan de worteltjes en breng de puree op smaak met zout, peper, kerriepoeder enslagroom.
Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin zachtjes de spek uit. Voeg deui toe en fruit het ca. 5 minuten zachtjes mee op een laag vuur. Voeg dewortelpuree, de stukjes abrikoos en de rozijnen toe en warm het mengsel ca. 3minuten mee. Schep het mengsel in een kom en meng het met de eieren, van de kaasen de fijngehakte koriander. Snij de rest van de worteltjes in schuine stukjesen schep ze door het wortelmengsel. Schep het mengsel op de deegbodem en strooier de rest van de kaas over. Bak de taart in midden van de oven in 25 – 35minuten gaar en krokant. Garneer de taart met de takjes koriander.
De groenten worden gaar in de damp van kokend water, bouillon of wijn. Omdatze niet in aanraking komen met de kokende vloeistof, gaan de groenten nietkapot. De gaartijd is bij stomen wel altijd iets langer. Stomen kan onder anderein een elektrische stoompan, in een bamboe stoommandje dat op of in een pan metkokende vloeistof wordt gezet of in een hitte bestendige zeef of vergiet boveneen gewone pan. Let er op dat het deksel van de pan goed afsluit, andersontsnapt de stoom. Je kunt de pan, voordat je het deksel erop legt, eventueelafdekken met een in vieren gevouwen theedoek. De doek zorgt voor een goedeafsluiting.
Per persoon ongeveer 150 gram groenten
Outstanding post, you have pointed out some superb details , I besides conceive this s a very fantastic website.
It’s in reality a great and useful piece of information. I am glad that you just shared this useful info with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.
I couldn’t resist commenting
excellent post.Never knew this, thankyou for letting me know.
This web site is mostly a walk-by for the entire info you needed about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and also you’ll undoubtedly uncover it.
Excellent post. I was checking constantly this blog and I am impressed! Very useful info particularly the last part 🙂 I care for such info a lot. I was seeking this particular info for a long time. Thank you and best of luck.
Howdy would you mind stating which blog platform you’re working with? I’m going to start my own blog in the near future but I’m having a tough time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique. P.S My apologies for getting off-topic but I had to ask!
Perfectly composed subject material, thank you for entropy. “Life is God’s novel. Let him write it.” by Isaac Bashevis Singer.
I gotta favorite this site it seems very useful invaluable
I will immediately grab your rss feed as I can not find your e-mail subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you have any? Please permit me realize in order that I may subscribe. Thanks.