Eigenschappen
Bereidingstijd: 10 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Bakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 250 g kipgehakt
- 2 sjalotten
- mespunt sambal
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 uitgeperst teentje knoflook
- peper
- zout
- 1 bosje lente-uitjes
- 2 eetlepels olie
- 2 djoeroek blaadjes
Bereidingswijze
Pel en snipper de sjalotten. Meng ze samen met de sambal, gemberpoeder,knoflook, wat peper en zout door het gehakt en rol er kleine balletjes van.Smijd de schoongemaakte lente-uitjes in ringetjes.
Verhit 2 eetlepels olie en fruit de djoeroekblaadjes. Bak hierin dekipballetjes bruin in ca. 10 minuten gaar. Bak in een andere apn in de rest vande olie op hoog vuur de lente-uitjes lichtbruin. Strooi ze over degehaktballetjes. Serveer hierbij mie.
Bevat per persoon: 1415/335 kJoules/kcal, 27 g eiwit, 24 g vet, 4 gkoolhydraten.