Mie met Thaise gehaktballetjes en gebakken lenteui

lenteui.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 10 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Bakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 250 g kipgehakt
  • 2 sjalotten
  • mespunt sambal
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • peper
  • zout
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 2 eetlepels olie
  • 2 djoeroek blaadjes

Bereidingswijze

Pel en snipper de sjalotten. Meng ze samen met de sambal, gemberpoeder,knoflook, wat peper en zout door het gehakt en rol er kleine balletjes van.Smijd de schoongemaakte lente-uitjes in ringetjes.

Verhit 2 eetlepels olie en fruit de djoeroekblaadjes. Bak hierin dekipballetjes bruin in ca. 10 minuten gaar. Bak in een andere apn in de rest vande olie op hoog vuur de lente-uitjes lichtbruin. Strooi ze over degehaktballetjes. Serveer hierbij mie. 

Bevat per persoon: 1415/335 kJoules/kcal, 27 g eiwit, 24 g vet, 4 gkoolhydraten.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie