Russische bietensalade

russischebietensalade.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Salade

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 250 g gekookte bieten
  • 2 lichtzure appelen
  • 3 takjes peterselie
  • 1 ui
  • 1/8 l zure room
  • 2 eetlepels mayonaise
  • zout
  • peper
  • worchestershiresauce

Bereidingswijze

Kook de verse bieten in een pan met een laagje water in 20 minuten gaar. Trekhet vel van de bieten en snij ze in blokjes. Indien de rode bieten uit blik ofpot komen, eerst even uit laten uitlekken in een vergiet. Vervolgens in blokjessnijden. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in blokjes. Knip depeterselie fijn. Pel en snipper de ui. Doe in een kom: zure room, mayonaise,zout, peper en paar druppels worchestersauce. Roer tot een sausje. Schep debieten, appels, ui en peterselie door de saus.

Per persoon ongeveer 125 gram groenten

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie