Eigenschappen
Bereidingstijd: 25 min
Menugang: Soep
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 5dl water
- 2 flinke gele uien
- 10 sprietjes bieslook
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- 1 à 2 eetlepels sherry
- 1 kruidenbouillontablet
Bereidingswijze
Pel de uien en snij iedere ui in 8 parten. Pel de knoflookteen. Verhit deolijfolie in een soeppan. Voeg de ui toe, pers er de knoflookteen boven uit enbak alles zachtjes, al omscheppend, op een laag vuur 3 minuten. Voeg 5 dl wateren het bouillontablet toe.
Breng het aan de kook en laat 15 minuten afgedekt zachtjes koken. Roosterintussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan mooi goudbruin en hak debieslook fijn. Neem de stukken ui uit de pan en pureer in een blender met eenscheutje van de bouillon tot een gladde massa. Doe opnieuw in de kookpan met derest van de bouillon. Breng het aan de kook.
Neem de pan van het vuur en roer er de bieslook door en voeg de sherry naarsmaak toe. Doe de soep in 2 kommen en strooi er het amandelschaafsel over.
Dit gerecht bevat ca. 60g groenten per persoon.
Allergie informatie: bevat amandelen
Geschikt voor: Vegetariërs, glutenvrij dieet,energieverrijkt dieet
Dieet variatie tip: Neem voor natriumbeperking natrium armebouillon tablet. Amandelen kun je makkelijk laten staan, voeg evt, wat croutonsaan de soep toe. Voeg de croutons ook toe voor energieverrijking. Volg je eenenergiebeperkt dieet? Dan kun je deze soep als hoofdgerecht nemen metvolkorenbroodje erbij. Wil je dit toch als voorgerecht gebruiken? Doe er dangeen sherry en amandelen in en bak de uitjes in maar 1 eetlepel olie.