Kippensoep met Chinese kool

chinesekool-2.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 25 min

Menugang: Soep

Bereidingswijze: Bakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 1/2 l kippenbouillon
  • 80 g rijst
  • 300 g kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 2 uien
  • teentje knoflook
  • mespunt sambal
  • 500 g Chinese kool
  • 200 g champignons in plakjes
  • 1 eetlepel ketjap
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Dieet: Glutenvrij dieet, Kippenvrij dieet, Lactosevrij dieet,

Schenk de kippenbouillon in een pan en voeg de rijst toe. Kook de rijst gaarin ca. 15 minuten. Snij de kipfilet in reepjes. Pel en snipper de uien. Pel deknoflook en pers het teentje uit. Verhit de olie in een pan en bak de reepjeskipfilet met de gesnipperde uien en knoflook goudbruin. Voeg wat sambal toe. Wasen snij de Chinese kool in reepjes. Voeg de Chinese kool met de champignons toe.Laat alles 5 minuten zachtjes bakken en doe dit mengsel bij de bouillon en derijst. Voeg wat ketjap toe en eventueel peper en zout.

Per persoon ongeveer 200 gram groenten

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie