Little gems met pestoroomkaasvulling

bindsla.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Voorgerecht

Bereidingswijze: Magnetron

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 2 little gems of kleine slakropjes
  • ca. 25 g pijnboompitten
  • 50 g verse roomkaas of light-roomkaas
  • 2 eetlepels tomatenpesto
  • 1 eetlepel fijngeknipte knoflookbieslook
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1 – 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Glutenvrij dieet, Kippeneivrij dieet.

Haal de binnenste blaadjes van de slakropjes eruit, was de kropjes en laat zeondersteboven goed uitlekken. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een drogekoekenpan. Meng pijnboompitten, roomkaas, pesto, bieslook en oregano doorelkaar. Vul de slakropjes hiermee en bind de uiteinden van de kropjes dicht metdik wit garen. Bestrijk ze rondom met olie en leg ze in een schaal. Laat zeonafgedekt in ca. 4 minuten gaar worden op 750 Watt. Laat de groente uit demagnetron even nagaren.

Per persoon ongeveer 100 gram groenten

Lekker als voorgerecht met warm stokbrood of in plaats van vlees met pasta.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie