Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Salade
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 100 g sperziebonen
- 1 gekookt bietje
- 1 sinaasappel
- kleine krop ijsbergsla
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels grove mosterd
- 2 eetlepels maiskorrels uit blik of pot
- 1 theelepel tijm
- zout
- versgemalen peper
Bereidingswijze
Snij de puntjes van de sperziebonen en kook de bonen in een pan met ruimwater en zout in ca. 5-8 minuten beetgaar. Pers de sinaasappel uit en laat ineen steelpan het sap tot de helft inkoken. Spoel de bonen in een zeef onder koudstromend water af en laat ze goed uitlekken. Wrijf het vel van het bietje ensnijd het bietje eerst in plakjes en de plakjes in reepjes. Snij de ijsbergslain dunne reepjes. Schenk het ingekookte sinaasappelsap in een kom en klop deolijfolie met de mosterd en de tijm erdoor. Breng de dressing op smaak met zouten peper. Schep de ijsbergsla met de sperziebonen, de bietjes en de maiskorrelsvoorzichtig door de dressing. Schep de salade op twee borden.
Per persoon ongeveer 200 g groenten
Allergie informatie: bevat mosterd
Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet
Dieet variatietip: Kun je geen mosterd eten? Vervang het daneventueel door een eetlepeltje azijn of mierikswortel. Volg je een natriumarmdieet? Kook dan de sperziebonen zonder zout, en voeg eventueel natrium arm zouttoe aan het gerecht. Volg je een eiwitverrijkt of energieverrijkt dieet? Neemdan een paar extra lepeltjes maïs en strooi er wat kaas overheen.
Lekker bij een geroosterd stukje vlees.