Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Roerbakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 4 struikjes witlof
- 150 g tahoe
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 theelepels sesamolie
- 2 sjalotten of 1 kleine ui
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1/2 theelepel korianderpoeder
- 1 – 2 cm verse gemberwortel
- 1 rode Spaanse peper
- 1 limoen
- zout
- versgemalen peper
- 1 1/2 dl kokosmelk
- 2 eetlepels geraspte gedroogde kokos
Bereidingswijze
Was de witlof en snij deze in smalle repen. Snij de tahoe in driehoekjes van1/2 cm dikte. Meng de sojasaus met de sesamolie en laat de tahoe hierin circa 15minuten marineren. Schep tussentijds een paar keer om. Pel de sjalot of ui ensnipper ze fijn.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of wijde braadpan en bak de sjalotten ofui op een laag vuur in circa 2 minuten glazig. Voeg korianderpoeder, geschildeen fijn geraspte gemberwortel en witlofreepjes toe. Roerbak dit 2 – 3 minuten.Halveer de peper, verwijder de pitjes en zaadlijstjes en hak ze fijn. Was enhalveer de limoen. Rasp 1 theelepel van de schil van de ene helft en pers dezevervolgens uit (bewaar de andere helft voor garnering). Voeg fijngehakte rodepepers, limoenrasp, 2 theelepels limoensap en zout en peper naar smaak toe aande pan. Schep goed om en schenk de kokosmelk erbij. Breng het aan de kook enlaat 2 – 3 minuten doorkoken.
Rooster het geraspte kokos in een droge koekenpan en strooi dit over hetgerecht. Garneer met de overgebleven in plakjes gesneden limoen. Bak de tahoe incirca 2 minuten in een hete grillpan of koekenpan met anti-aanbaklaag rondombruin en krokant.Serveer de tahoe er apart bij.
Variatie met vlees: vervang de tahoe door 200 gram nasivlees of kipreepjes.
Dit gerecht bevat 200 gram groente per persoon.
Lekker met rijst of mihoen.
Hello, I enbjoy reading throujgh your article. I like tto write a little comjent tto suppoirt you.