Tapas van zoete puntpaprika en Roma tomaten

paprika_CFT.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 120 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Oven

Aantal personen: 6 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 2 zoete puntpaprika’s (bijvoorbeeld Ramiro)
  • 1 doos Roma (of pruim-)tomaten
  • tijm
  • rozemarijn
  • laurier
  • knoflook

Bereidingswijze

Rooster de paprika’s met een vork boven een pit van je fornuis. Zorg dat hetvel goed zwart wordt en stop hem even in een zakje, zodat het vel loskomt. Aflaten koelen, ontvellen en ontpitten. Overigens heeft de Ramiro een relatiefdunne en zacht velletje, waardoor dit niet per se noodzakelijk is.

Ontvel de tomaten, halveer en ontpit ze. Eventueel kunt u de tomaten eenextra behandeling geven door ze enige tijd te drogen. Dit doet u als volgt:besprenkel een bakplaat met olijfolie en strooi daar peper, tijm, rozemarijn,laurier en knoflook over. Leg de tomatenhelften op de bakplaat met de bolle kantnaar boven. Bestrooi ze met peper, tijm, knoflook. laurier en rozemarijn.

Sprenkel er olijfolie er over en laat ze 1 tot 3 uur drogen in een oven van70°C, met het deurtje op een kiertje. Paprika en tomaat fijnsnijden en eventueelop smaak brengen met zout en peper. Samen in een schaal doen en met olijfoliedoor elkaar roeren. Eventueel kunt u ook fijn gesneden olijven aan het mengseltoevoegen. Serveren met toast, stokbrood of bruscetta.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie