Italiaanse spaghetti met garnalen en paprikasaus

paprika_recept_overige12.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 40 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 4 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 2 rode paprika’s
  • 400 gram tomaten
  • 4 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • zout
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 500 gram spaghetti
  • 20 grote garnalen
  • vers gemalen peper

Bereidingswijze

Rooster de paprika’s ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven op 240 ° C (ofaan een vork boven de gasvlam van het fornuis). Zodra het vel barst, is hetvruchtvlees gaar. Laat de paprika’s ca. 10 minuten in een dichtgeknoopteplasticzak rusten en verwijder vervolgens het vel. Verwijder de zaadjes en snijdde paprika in reepjes. Snijd de tomaten in blokjes. Pel de sjalotjes en snipperdeze fijn. Pel de knoflook en hak deze fijn. Snijd de rode peper in dunneringen. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg zout toe. Verhit 4eetlepels olie in de wok en fruit hierin de sjalotjes, knoflook en rode peperca. 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes en paprikareepjes toe en laat de saus ca.10 minuten op zacht vuur inkoken. Kook ondertussen in de pan met kokend water despaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de garnalenschoon. Verhit in een andere pan 2 eetlepels olie, bak hierin de garnalen mooiroze. Pureer de saus met een staafmixer en voeg de garnalen aan de saus toe.Breng de saus op smaak met zout en peper. Giet de spaghetti af. Verdeel despaghetti en de paprikasaus over 4 diepe borden.

Hoofdingrediënten

Reageren

1 gedachte over “Italiaanse spaghetti met garnalen en paprikasaus”

Plaats een reactie